info


Foto Maarten Weij
Fotografie is voor mij een ONTMOETING
met de mens en de wereld die ik vastleg,
met u als kijker,
met mijn oude vak en mijn passie.
Een ontmoeting door de lens met authenticiteit, eenvoud, wat mensen bezighoudt, het wezenlijke, het kleine achter alle opsmuk.

Dorris Duurland (1960)

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de sociaal-maatschappelijke sector en de hulpverlening heb ik het roer omgegooid en ben ik mijn passie gaan volgen:  Fotograferen! De opleiding fotografische vormgeving aan de fotovakschool in Apeldoorn heb ik in 2010 afgesloten.

Fotografie is voor mij een ontmoeting, waarin mensen een belangrijke rol spelen. Psychologische- en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen en thema’s spreken mij aan, als de mens en zijn persoonlijke drijfveren daarin centraal staan. In de ontmoeting met de mensen die ik fotografeer, is persoonlijk contact en vertrouwen belangrijk. Hierdoor voelen mensen zich op hun gemak en ontstaat er een mooie samenwerking wat resulteert in pure en authentieke beelden.

Ik ben gespecialiseerd in sociale documentaire fotografie en portretfotografie.  Dit komt onder andere tot uiting in autonome korte en langlopende projecten.  Hierbij verdiep ik me in het onderwerp en in de mensen die ik ontmoet, waardoor ik de kern en het wezenlijke van het onderwerp leer kennen. Hierdoor kan ik met mijn fotografie een menselijk, realistisch en betrokken beeld schetsen.

Ook voel ik me sterk verbonden met de natuur, ben verwonderd door haar schoonheid. 
Ik zoom in op details om mensen bewust te maken van deze schoonheid én van de noodzaak om zorgvuldig met de natuur en onze Aarde om te gaan.