portretStil verdriet, ongewenst kinderloos


In mijn ogen is ongewenste kinderloosheid nog veel te veel een onbekend en onderschat probleem. Ongewenst kinderloze stellen stuiten in hun omgeving vaak op veel onbegrip, omdat simpelweg het verdriet onderschat wordt. Ook rust er een taboe op dit onderwerp, mensen praten er niet over. Daarom moet er meer aandacht komen voor ongewenste kinderloosheid.

Met deze portretten wil ik mensen die ongewenst kinderloos zijn uit de anonimiteit halen, ze een gezicht geven. De ogen staan daarbij centraal, daarmee laat je jezelf zien en kun je mensen ook vangen. De geportretteerden kijken de toeschouwer recht aan, want ze willen gezien worden! Met de portretten wil ik de oplettende kijker even stil laten staan bij het stille verdriet van ongewenste kinderloze mensen, want een pas op de plaats kan al voor meer begrip en aandacht zorgen.

Voor de expositie van het project "Stil verdriet", zijn alle 24 portretten 50 x 50 cm afgedrukt en tentoongesteld als een volle wand van 6 portretten naast en 4 portretten boven elkaar.

Terug